Monday 23 March 2015

SEMNIFICATIA LUI GANESHA



 Ganesh nu este doar zeul cel mai iubit dintre hinduși, el este, de asemenea, primul zeu la care oamenii pleaca sa se roage în vremuri cumplite.                                                                                                      
Vakratund mahaakaay suryakoti samprabha 
Nirvign kuru mă dev sarvakaareyeshu sarvada

  În mod tradițional, orice Karya Shubh (lucru de bun augur sau de activitate) în hinduism este început cu o invocare a Domnului Ganesh. Această practică ritualică este un indicator al faptului că Ganesh este, probabil, cel mai popular dintre numerosiilor Zei in panteonul hindus. Aceasta nu este doar datorită chipul Său simpatic, ca elefant-zeu, care Ganesh este atât de atrăgătoare, insa adepții lui au găsit întreaga sa ființă un mare tezaur de simboluri și se simt binecuvântati atunci când meditează asupra lor.                                                                                                                                                
   Numeroasele povești despre Ganesh, și dragostea Lui pentru părinții lui, Shiv și Parvati, sunt menite să învețe că experiența merită respect, mai ales sub formă de părinți și tutorilor.                               

    Ganesha ar trebui să aibă două soții, Siddhi (succes) și Riddhi (prosperitate). Simbolismul înseamnă că, cine merge pe calea stabilită de Ganesh, succesul și prosperitatea vor fi intotdeauna de partea lor.                                                            
                                                                               




No comments:

Post a Comment