Saturday 14 March 2015

Holi - festivalul culoriilor

Holi este un festival de primăvară, de asemenea, cunoscut sub numele de festivalul de culori.
Este un festival religios hindus vechi, care a devenit popular cu non-hindus în multe părți ale Asiei de Sud, precum și persoane de alte comunități din afara Asiei.

Sărbători Holi începe cu un foc de tabara Holika în noaptea înainte de Holi unde oamenii se adună, cântă și dansează. În dimineața următoare este un carnaval liber de culori, în care participanții arunca cu pulbere colorata uscată și apă.

 Grupuriile transporta tobe și instrumente muzicale, cântand și dansand din loc in loc. 

Oamenii vizita familia, prietenii și dușmanii ca să arunce culori pe fiecare in parte;râde, impart Holi delicatese, produse alimentare și băuturi. Unele băuturi sunt amețitoare. De exemplu, hașiș, un ingredient îmbătător facut din frunze de canabis, este amestecat în băuturi și dulciuri și consumate de mulți. 


Holi este celebrată la abordarea de echinocțiului de primăvară. Data festivalului variază în fiecare an, pe calendarul hindus, și de obicei vine în luna martie, uneori februarie, în calendarul gregorian. Festivalul semnifică victoria binelui asupra răului, sosirea primăverii, sfarsitul iernii, precum și pentru mulți o zi festivă pentru a satisface pe alții, joacă și râd, uita și iearta.



No comments:

Post a Comment